Engelwortel Angelica archangelica
Datum 24 mei 2008
Bloei: mei-juli
Drie jarig .zaaien in april in de vollegrond, of zaait zich zelf ult.Het zaad verliest zijn kiem kracht snel,dus uitzaaien zodra het rijp is.Uitdunnen als de plantjes sterk genoeg zijn,of in de herfst op 45cm van één uitzetten.Hoogte1-2 meter. Bloem kleur groen achtig wit tot groene schermen.Solitaireplant, verdraagt droogte. Geeft het derde jaar zaad en sterft dan af. Is over blijven d als je hem niet in bloei laat komen.Plaats:liefst niet in volle zon, maar op een halfschaduw plaats.
Toepassing:
De stengel delen worden geconfijt en in gebak en likeur verwerkt.In het fijngehakt blad kan je vis stoven

De bladeren, bladstelen, wortels en zaden. Stengels plukken in april of mei..Geen bladeren stengels of wortels oogsten van planten die voor zaad worden geteeld.

Recept :Bladstelen jong plukken, snijd de zachte stengels in stukken van 10cm en kook ze even in een klein beetje water. Schil ze en kook ze opnieuw tot ze groen zien. vul een pot met 500gr Engelwortel 500g suiker. Laat de gevulde potten twee dagen staan en kook de stengels opnieuw tot ze helde groen zijn doe ze in een vergiet enlaat ze uitdruipen. Strooi er zoveel poedersuiker over als er aanblijfthangen en leg ze opeen bakblik met huishoudpapier in eenmatig warme oven tot ze droog maar niet hard zijn.

Meer info

Volgend kruid: ereprijs
11mei 2008 bloem
knoppen 11 mei 2008
Klik op het blad voor
een grotere afbeelding
Meer foto's Engelwortel
Vorig kruid: Duizendblad