Zevenblad Aegopodium podagraria
Bron www.biolib.de
'n slamandje vol zevenblad,
1 eetlepel boter of olie,
1 gehakte ui
1 dl groentenbouillon
zwarte peper, nootmuskaat
150 g champignons oesterzwammen)
1 eetlepel tarwemeel
1 dl room
Plakjes harde geitenkaas
of pittige geraspte kaas
Het zevenblad wassen en goed laten uitlekken. De boter/olie verhitten, de ui lichtjes fruiten en het zevenblad en de paddestoelen meestoven. De bouillon toevoegen en de groenten nog een tiental minuten laten sudderen. De bouillon afgieten (bewaren), de groenten even laten uitdampen en in een ingevette ovenschotel doen. De bouillon opnieuw verhitten, het tarwemeel oplossen in een beetje water en samen met de room aan de bouillon toevoegen, kort doorkoken en over de groenten gieten. Bedek met plakjes geitenkaas. Bak gedurende 20 minuten in een voorverwarmde over van 200 graden C, daarna nog 5 minuten onder de grill...